Sanitetski prevoz pacijenata

Šta podrazumeva naš sanitetski prevoz pacijenata?

Komfor i sigurnost Vaših najbližih nam je apsolutni prioritet, pa zato kao jednu od naših usluga nudimo sanitetski prevoz pacijenata po najvišim standardima. Uz posvećenost našeg stručnog osoblja i udobna vozila kojima se služimo, prevoz bolesnika i starih lica do bolnice, staračkog doma, banje, ili bilo koje željene lokacije obavljamo pažljivo i odgovorno. Stojimo Vam na raspolaganju za:

 • prevoz nepokretnih lica
 • prevoz teško pokretnih pacijenata
 • prevoz starih osoba
 • transport bolesnika različitih stadijuma

Prevoz pacijenata sa pratnjom

Sanitetski prevoz bolesnika i starih lica zbog specifičnosti i potreba korisnika podrazumeva pratnju dve osobe u vozilu – vozača i pratioca. Po potrebi se može organizovati i profesionalna pratnja, pa u vozilu mogu biti i medicinska sestra, lekar ili tehničar.

Prevoz na različite lokacije

Prevoz invalida, drugih bolesnika i starih lica obavljamo na području Beograda, ali i raznih banja i privatnih destinacija širom zemlje i inostranstva. Naša vozila su pogodna i za duža putovanja, pa je komfor Vaših najbliših siguran bez obzira na udaljenost destinacije.

Saradnja sa značajnim ustanovama

Sarađujujemo sa dijagnostičkim centrima, domovima zdravlja, privatnim klinikama, laboratorijama i terapeutskim centrima kako u Beogradu, tako i širom Srbije. Takođe, vršimo medicinsko obezbeđivanje značajnih sportskih i kulturnih manifestacija.

Naše radno vreme je od 0-24h. Možete nas kontaktirati u bilo koje doba i dogovoriti sanitetski prevoz pacijenata kad god Vama to odgovara.

Sanitetski prevoz Beograd - cene transporta

Ukoliko je Vašim najbližima potreban siguran sanitetski prevoz, cena transporta u odnosu na zonu grada, kao i to da li je u pitanju dnevni ili noćni transport, Vam je dostupna u nastavku. Cenovnik podrazumeva prevoz sanitetskim vozilom uz vozača i pratioca. Odobravamo poseban popust za transport pacijenata sa povratkom.

Transport u gradu - jedan pravac

 • Prva zona – 2.500 RSD ( ceo Beograd )
 • Druga zona – 3.500 RSD ( periferija Beograda )
 • Treća zona – 5.000 – 6.000 RSD ( šira okolina )

Transport u gradu - s povratkom

 • Prva zona – 4.000 RSD / čekanje do 1 sat gratis
 • Druga zona – 5.000 RSD / čekanje do 1 sat  gratis
 • Treća zona – 8.000 – 10.000 RSD / čekanje do 1 sat  gratis

Za čekanje kod povratka, prvi sat je gratis. Čekanja u vanrednim slučajevima su moguća po dogovoru.

Transport po noćnoj tarifi

Ukoliko Vam je u večernjim časovima potreban prevoz, cena se obračunava u skladu sa pravilima noćne tarife, koja važi od 21h uveče do 07h ujutru. Iznos noćne tarife jednak je ceni dnevne + 40% cene.

Sanitetski prevoz bolesnika uz medicinsku pratnju

Ukoliko je uz prevoz sanitetskim vozilom neophodna i stručna medicinska pratnja, na važeći cenovnik transporta dodaje se i cena usluge pratnje. Ona se obračunava u odnosu na dužinu transporta, kao i to koja mediniska pratnja je potrebna (samo medicinska sestra, samo lekar, lekar i medicinska sestra, dva lekara i slično).

Transport pacijenata na teritoriji Srbije - cena prevoza

Usluge prevoza starih osoba, slabo i potpuno nepokretnih lica, kao i bolesnika različitih stadijuma obavljamo na teritoriji cele Srbije. Cena za uslugu sa vozačem i suvozačem iznosi 120 RSD po pređenom kilometru

Računa se samo jedan pravac u kojem se transportuje pacijent. Ukoliko u vozilu nije neophodno prisustvo lekarske ekipe, pacijent može putovati u pratnji najviše 3 osobe.

Prevoz bolesnika i starih u inostranstvo i nazad - cena prevoza

Eliksir je omogućio i prevoz Vaših najbližih do inostranstva. Cena ove usluge iznosi 1.20 evra po pređenom kilometru. Cena transporta pacijenta se odnosi samo za kilometražu tokom koje se pacijent nalazi u vozilu. 

Pacijentima koji se transportuju iz Beograda u inostranstvo, i vraćaju se bez dužeg zadržavanja, omogućili smo i gratis povratnu vožnju.

Stalna ponuda za prevoz sanitetskim vozilom

U odnosu na najtraženije relacije za prevoz pacijenata, kreirali smo pakete sa fiksnim cenama, koji su uvek deo naše ponude i za koje nam se možete obratiti u svakom trenutku. Organizujemo prevoz na sledećim relacijama:

 • Beograd – Selters banja – 7.000 RSD
 • Beograd – Slankamen – 7.000 RSD 
 • Beograd – aerodrom Nikola Tesla 4.000 RSD

I u ovom slučaju se, ukoliko Vam je potrebna određena medicinska pratnja, cena uvećava za cenu usuge medicinske pratnje.

Sanitetski prevoz bolesnika “od kreveta do kreveta”

Bez obzira na to u koje doba dana ili noći Vam je potreban prevoz pacijenata, Beograd i ostatak Srbije, kao i destinacije u inostranstvu su dostupne uz usluge Eliksir zdravstvenog tima i naša vozila.

Transport pacijenata obavljamo po principu “od kreveta do kreveta”. Naš prevoz nepokretnih lica podrazumeva gratis unošenje i iznošenje pacijenata u soliterima u kojima pacijent stane u lift.

Eliksir zdravstvena nega obezbedjuje najbolju uslugu transporta za Vaše najmilije. Stručno osoblje i savremena vozila koja koristimo pri prevozu će svim pacijentima pružiti neophodnu sigurnost i udobnost na putu do željene destinacije. 

Za sve dodatne nedoumice i preciznije cene (ukoliko imate potrebu za medicinskom pratnjom ili drugom, specifičnom uslugom), možete nas kontaktirati pozivom na broj 063/363-820, tako što ćete poslati e-mail, ili putem formulara za rezervaciju.