Savetovalište za trudnice i psihofizička priprema za porođaj

Šta podrazumeva priprema za porođaj iz naše pounde?

Trudnoća je posebno iskustvo za svaku ženu, a porođaj nešto što budućim mamama često uliva i određenu dozu straha. Zbog toga je psihofizička priprema za porođaj nešto čime se naš akušerski tim aktivno bavi, u želji da Vam pomogne da svoju bebu donesete na svet na najlakši i najbezbedniji način. Obratite nam se i mi ćemo Vas, uz profesionalni pristup, strpljenje i pažnju, uputiti u sve što bi trebalo da znate o drugom stanju i porođaju. Naše savetovalište za trudnice i priprema za porođaj podrazumevaju:

  • Saradnju sa stručnim akušerskim timom
  • Pripremu kroz fizičke vežbe za trudnice
  • Časove o trudnoći i porođaju
  • Psihička priprema za porođaj
  • Tehnike disanja
  • Vežbe mišićne relaksacije i napinjanja
  • Kondicione vežbe za trudnice
  • Upoznavanje sa kontrakcijama
  • Upoznavanje sa mehanizmom porođaja

Priprema za sve trudnice

Trudnice koje su pod terapijom takođe mogu pohađati psihofizičku pripremu za porođaj, ali one ne rade fizičke vežbe.

Vežbe za trudnice

Vežbe su naročito usmerene na trbušne, međurebarne i mišiće karličnog dna, kao i na veću pokretljivost zglobova karlice.

Porođaj bez straha

Trudnica pripremljena na ovaj način na porođaj dolazi bez straha i u njemu aktivno učestvuje i kao saradnik akušeru i babici.

Eliksir centar nudi mogućnost individualne obuke i savetovalište za trudnice u kućnim uslovima.

Priprema za porođaj kroz više faza

Priprema za porođaj uz naš akušerski tim može započeti od dvadeset sedme nedelje trudnoće, uz saglasnost ginekologa. Do 34. nedelje vežba se i dva puta nedeljno, a potom do porođaja tri puta nedeljno. Kada se navrši trideset šesta nedelja trudnoće, počinje se sa vežbama napinjanja.

Savetovalište za trudnice pruža budućim mamama teorijsko znanje o drugom stanju i samom porođaju, a na njihova pitanja odgovaraju ginekolozi, ginekološko-akušerske sestre i fizioterapeuti.

Stručni tim Eliksir zdravstvene nege kroz pripremu za porođaj trudnice uči šta su to kontrakcije, kako ih savladati i šta je to što treba da znaju kada pođu u porodilište, a kroz pratkični deo pripreme u vidu fizičkih vežbi im pomaže da pripreme telo za porođaj.

Vežbe za trudnice i tehnike pravilnog disanja

Psihofizička priprema za porođaj podrazumeva i tehnike pravilnog disanja, i njima posvećuje posebnu pažnju. Tokom programa pripreme za prođaj se posebno uče tri tipa disanja koja se primenjuju zavisno od faze porođaja. Adekvatnim disanjem prati se početak kontrakcije, njen dalji tok i rast.

Trudnica treba da održi fizičku kondiciju koju je imala i pre trudnoće, a ako nije imala trebalo bi da je stekne. Određenim vežbama pospešuje se venska cirkulacija u donjim udovima.

Kondicione vežbe za trudnice se usklađuju sa vežbama disanja koje istovremeno opuštaju, poboljšavaju plućni kapacitet i omogućuju dobar dotok kiseonika plodu. Vežbama relaksacije postiže se maksimalna iskorišćenost kiseonika koji je tokom porođaja neophodan trudnici, materici i bebi.

Poseban akcenat se stavlja na vežbe napinjanja, koje su kruna uspešnosti pripremljene trudnice. Pravilnim napinjanjem skraćuje se period istiskivanja, što je velika pomoć i bebi i porodilji.

Osnovni cilj psihofizičke pripreme je da porodilja racionalno koristi snagu i sarađuje sa lekarom i babicom koji vode porođaj. Uz našu pripremu i savete, žena će imati aktivnu ulogu u svim fazama porođaja, čime će ovaj čin za nju biti još lepši.

Pozovite ili pišite

Još usluga: