Svaki čovek želi da bude sasvim zdrav, u top formi, kao i da bez problema može da obavlja svoje svakodnevne aktivnosti. Ipak, bolest, u bilo kom obliku, gotovo da je nemoguće izbeći, tako da treba biti spreman kada se ta nemila situacija dogodi.

Skoro niko ne želi da dane lečenja provodi u bolničkoj ustanovi, i verovatno je to poslednje mesto na svetu gde čovek želi da bude.

Kod nas, kao i u svetu, postoji praksa kućnog lečenja.

O čemu se tačno radi?

Naime, postoje bolesnici koji su vezani za krevet, u tom smislu što su trenutno nepokretni. To može da nastane nakon operacije, i da predstavlja postoperativni oporavak. Isto tako, kada ljudi imaju problema sa kičmom, onda se javlja ukočenost, te osoba ne može da ode sama ni do toaleta, da se okupa i obavi najosnovnije potrebe. Pored navedenog, ima starih i iznemoglih osoba, koje su iz tog razloga slabo pokretne ili nepokretne, pa zavise od pomoći drugih.

Kućno lečenje je praktično iz mnogo razloga. Pre svega, lekar specijalista, koji je vama potreban, doći će na adresu, u vaš dom, i obaviće stručan specijalistički pregled. Uzeće anamnezu, obaviti dijagnostiku, te predložiti korake u lečenju.

Tok lečenja, vaš lekar redovno prati, tako što dolazi kod vas. Pored samog lekara, u procesu lečenja i oporavka učestvuje i drugo medicinsko osoblje, kao što su tehničari i sestre.

laboratorijska analiza

Ono što je veoma važno da znate, to je da se kod vaše kuće može obaviti mnogo dijagnostičkih pregleda. Na primer, možete dati krv, urin, moguće je primiti infuziju, aplicirati kateter, primiti injekciju, kao i svu drugu terapiju…

Pored svega navedenog, postoji i sanitetski prevoz, što bi značilo da specijalno opremljena vozila izlaze na teren, dolaze do vas, i odvoze vas do bolničke ustanove, ali tek toliko da bi se obavili pregledi koje nije moguće raditi kod kuće. To su na primer, magnetna rezonanca ili skener, rendgen…

Vozila su opremljena tehnikom, svime što je potrebno da se reaguje u hitnim situacijama, ako bolesniku iznenada pozli tokom vožnje i slično. Takođe, uvek sa pacijentom putuje i lekar specijalista i to je obično doktor urgentne medicine, anesteziolog, a mogu biti prisutni i lekari drugih speicijalnosti.

U kolima se nalaze aparati za EKG, oprema za oživljavanje, boca sa kiseonikom…

Iz svih razloga, kućno lečenje je u prednosti u odnosu na bolničko, te se iz tih razloga treba odlučiti za ovaj praktičan i ugodan vid popravljanja svog zdravstvenog stanja. Dani u bolnici koštaju dosta više od kućne nege, tako da je i ovaj finansijski momenat bitan, kada odlučujete gde će se lečiti vaši najmiliji.

U našem timu su lekari specijalisti svih struka, koji vam uvek stoje na raspolaganju. Trudimo se da imamo topao, srdačan i blizak odnos sa pacijentima, koje negujemo sa puno pažnje, posvećenosti i entuzijazma, zbog toga što nam je zajednički cilj vaše ozdravljenje.

To je ujedno, i najveća nagrada za naš trud, kada vidimo da su rezultati kućnog lečenja takvi da se osoba vratila svom svakodnevnom životu i obavezama. Pozovite da se dogovorimo i uspostavimo saradnju.