Kućna nega beba

Šta podrazumeva naša kućna nega beba?

Dolazak bebe u život mladih i neiskusnih roditelja predstavlja svojevrstan šok, jer mladi roditelji nemaju iskustva, zbog čega često osećaju zebnju i strah. Naše pedijatrijske sestre, babice i patronažne sestre se staraju da beba dobija profesionalnu negu u skladu sa njenim potrebama, budući da one imaju stručnu kvalifikaciju i pregršt iskustva i mogu nadomestiti manjak istog kod mladih roditelja i tako im pomoći u prvim nedeljama života njihove bebe. Kada je u pitanju kućna nega beba, nudimo sledeće usluge:

  • Nega novorođenčadi
  • Obrada i toaleta pupka
  • Kupanje i nega kože novorođenčeta
  • Povijanje i oblačenje
  • Masaža novorođenčadi
  • Nega beba i dece do 3 godine

Stručna kvalifikacija

Naše kvalifikovane pedijatrijske sestre i babice vam stoje na raspolaganju za pomoć i savet.

Dugogodišnje iskustvo

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu našeg osoblja, Vi kao mladi roditelji ćete se osećati mnogo sigurnije.

Dostupni svakog dana

Naša služba za informacije i rezervacije Vam je dostupna svakog dana u periodu od 8h do 20h.

Zdravstvena nega beba i dodatne usluge

Obrada i toaleta pupka

Stručna nega i obrada pupka kod novorođenčeta je neophodna i mora se obavljati jako pažljivo sve dok pupak ne otpadne, jer u suprotnom može izazvati neželjene zdravstvene komplikacije kod beba. Iz tog razloga se svesrdno preporučuje da ovu vrstu nege obavlja stručna i kvalifikovana osoba, odnosno babica, kojoj će zdravlje vaše bebe biti na prvom mestu.

Kupanje i nega kože novorođenčeta

Kada su u pitanju prve nedelje života novorođenčeta, beba se mora kupati svakodnevno, jer je njena koža tad još uvek osetljiva i podložna uticajima spoljašnje sredine. Beba se kupa toplom vodom u zagrejanoj prostoriji, a preporuka je da se višak vode nežno utapka sa tela bebe. Bebine genitalije se na kraju mažu adekvatnom kremom, pa se nakon toga stavljaju pelene.

Ukoliko je bebina koža osetljivija, pregibi se tretiraju preporučenom kremom za osetljivu kožu kod beba, a ako beba ima pelenski osip, koriste se kreme na bazi cinka. Kozmetički proizvodi se uvode kako beba odrasta, i tada je uvek bolje da proizvodi budu dermatološki testirani, sa neutralno pH vrednošću i bez alergena.

Povijanje, oblačenje i masaža novorođenčadi

Nakon toalete pupka i kupanja, sledi povijanje i oblačenje bebe, i po potrebi, masaža pre toga, što sve obavlja stručna pedijatrijska sestra ili babica koju Vam mi obezbeđujemo, a sve o tome kako se beba drži tokom kupanja, povijanja ili masaže, kao i kozmetičkih preparata koji se koriste, ćete naučiti od Vaše patronažne sestre.

Nega beba i dece do 3 godine života

Pored nege novorođenčadi, u mogućnosti smo da vam pružimo savetodavne usluge i usluge zdravstvene nege za decu starosti do 3 godine, za šta takođe obezbeđujemo stručnu i kvalifikovanu pomoć.

Ako vam je potrebna stručna i kvalitetna pomoć po pitanju nege vaše bebe, obavezno nas kontaktirajte, a cene za kućnu negu beba u Beogradu su iste kao i za sva ostala mesta u Srbiji.

Pozovite ili pišite

Još usluga: