Antidekubitalni jastuci

Antidekubitalni jastuk - karakteristike

Antidekubitalni jastuk je idealan način da se ublaže posledice dugog sedenja i ležanja i da se onima koji su primorani na takav način života obezbedi veći komfor. Za svaku vrstu dodatnih usluga koje su bitne Vama ili Vašim najbližima, naš tim će izaći u susret u najkraćem roku. Kako veliki broj pacijenata ima problem koji je vezan za predugu nepokretnost, rešili smo da našim klijentima obezbedimo uslugu kupovine antidekubitalnog programa koji će ublažiti i redukovati rane. Dekubitusne rane nastaju na mestima pritiska zbog predugog ležanja a uzrokuju ih različita oboljenja. Ceo propratni antidekubitni program je od velikog značaja za ovaj problem. Antidekubitalni jastuk je jedan od načina da se smanji rizik od daljih komplikacija, a ima sledeće karakteristike:

  • Terapeutska i proflaktička svojstva
  • Pružaju stabilnost i podršku telu
  • Pomažu bolesnicima u postoperativnom periodu
  • Ublažavaju pritisak na određeni deo tela
  • Antialergijsko dejstvo

Stabilnost za telo

Svaki jastuk za dekubitus koji se nalazi u našoj ponudi je od velike pomoći bolesnima za stabilnost i podršku telu.

Antialergijski jastuci

Često je uzrok alergija jastuk na kome se spava, iz tog razloga je obavezan antialergijski sloj antidekubitnih jastuka.

Tretiranje dekubitnih rana

Ukoliko je to potrebno, naše osoblje na poseban zahtev pacijenta može pružiti uslugu obrade, tretiranja i nege dekubitnih rana.

Pokrivamo celu teritoriju Srbije za usluge dostave antidekubitalnog programa.

Različite vrste antidekubitalnih jastuka koje možete kupiti i iznajmiti

Odgovarajući jastuk za dekubitus je prvi korak ka poboljšanju kvaliteta života bolesnika. U zavisnosti od potrebe i položaja osoba koji zahtevaju antidekubitalni jastuk, razlikujemo nekoliko vrsta. Antidekubitalni jastuk za sedenje je namenjen svim osobama koji su usled nepokretnosti u invalidskim kolicima. Postavlja se u ispod gluteus regije čime vrši preraspodelu pritiska i smanjenje bolova u kukovima. Antidekubitalni jastuk za kolica omogućava koži da diše i poseduje antibakterijski sloj.

Kod nas možete takođe kupiti ili iznajmiti antidekubitalni jastuk sa pumpom koje je sačinjen od zasebnih ćelija u koje se upumpava vazduh. Ova vrsta jastuka je idealna za sve koji moraju da provode veći deo vremena u krevetu, kako bi se sprečio potencijalni nastanak dekubitusa.

Kako se modeli međusobno razlikuju, u zavisnosti od toga koji želite antidekubitalni jastuk cena je drugačija. Eliksir nudi dodatne usluge u vidu obezbeđivanja antidekubitnih dušeka, koncentratora kiseonika, invalidskih kolica i bolničkih kreveta. Možete biti sigurni u nas kada je pružanje stručne i profesionalne brige u pitanju. Obratite nam se svakog dana u godini, a mi ćemo Vam rado izaći u susret.

Pozovite ili pišite

Srodni proizvodi